Ontdekkingsreizen

EOTC biedt zoals gezegd ook reizen aan met verschillende doelen. Je hebt zelf vast al een idee over waar je naar toe zou willen, of wat je doel tijdens de reis is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leren van een taal of een sportieve uitdaging.

Als je hier al enige duidelijkheid in hebt, dan kunnen wij je verder helpen bij het plannen van je reis. Doordat we contacten over de hele wereld hebben, kunnen we vaak net even wat meer dan als je een “standaard” reis boekt bij een reisbureau. Met nadruk geven we hierbij aan dat we geen luxe vakantietrips aanbieden. Verwacht bij ons dan ook geen all-inclusive hotels en volledig verzorgde excursies. De bedoeling is dat je zelf zo veel mogelijk doet en regelt met behulp van ons en ons netwerk.

Hoe start je met de planning van je reis? Allereerst is het belangrijk om te weten waar je heen wilt en wanneer. Wil je naar één land en wil je dit verkennen of wil je een werelddeel rondtrekken? Daarnaast is het belangrijk om te weten wanneer je weg wilt en hoe lang. In 3 weken kun je veel van een klein land zien, maar dit is misschien te weinig om een werelddeel te leren kennen. Als je hier al wat meer duidelijkheid over hebt, kunnen onze adviseurs je verder helpen bij het plannen van je reis, het boeken van tickets, hotels en bijvoorbeeld het aanvragen van benodigde visa.

We geven je nog een tip mee: kies voor je reis een gebied uit waar niet de westerse cultuur heerst. Dan kan je namelijk even goed thuis blijven. Kies voor een zo groot mogelijke cultuurschok. Liefst in onontgonnen gebied. Wie weet kom jij dan wel in het lijstje met Belgische ontdekkingsreizigers? ;-)