Studeren in het buitenland

Je wil graag studeren in het buitenland, maar je hebt geen idee hoe je dit aan moet pakken? Wij kunnen je verder helpen. Alle informatie over bijvoorbeeld waar je kunt studeren, de kosten en hoe je je kunt aanmelden bij een universiteit vind je op deze website.

EOTC heeft een grote groep ervaren studiebegeleiders voor je klaar zitten om je te helpen bij het vinden van je studie in het buitenland, je aanmelding en andere praktische zaken. Op onze website vind je veel praktische informatie over verschillende studierichtingen en onderwijsinstellingen. Daarnaast natuurlijk ook informatie over financiën en visa, zodat je voldoende kennis hebt om een besluit te nemen om in het buitenland te gaan studeren.

Als je je besluit genomen hebt, dan is het zaak om te gaan kijken waar je wilt gaan studeren en welke studierichting je wilt volgen. Op onze site vind je hier voldoende informatie over. Omdat EOTC al jarenlange ervaring heeft op dit gebied en een uitgebreid netwerk kunnen we je hier heel goed bij helpen.

Als je alle informatie op de website hebt doorgenomen en misschien zelfs al een studie of universiteit op het oog hebt, maak dan een afspraak met één van onze adviseurs voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek plannen we samen met jou alle stappen die nodig zijn voor een aanmelding bij een buitenlandse universiteit. Je krijgt veel informatie van ons over onder andere de financiering, verzekering, visumaanvraag, toelatingseisen, huisvesting etc. Daarnaast leggen we een duidelijk vervolgtraject vast waarbij helder is wat we van jou verwachten en wat je van ons kunt verwachten. Op deze manier zorgen we er voor dat het proces zonder al te veel strubbelingen kan verlopen en je binnenkort kunt starten met je studie in het buitenland.

Kijk zeker ook naar de reisadviezen van de FOD Buitenlandse zaken.