Werken en leren in het buitenland

Een reis naar het buitenland is over het algemeen niet goedkoop, maar tijdens je vakantie wil je niet te veel werken. Hoe kun je dit toch zo combineren dat je het beste van twee werelden hebt? Dat kan in Australië!

Als je langer dan 3 maanden door Australië wilt reizen en van plan bent om ook te gaan werken, dan heb je een working holiday visum nodig. Dit visum geeft je recht om legaal te werken in Australië, met een maximum van 6 maanden voor dezelfde werkgever. Daarnaast mag je ook 4 maanden studeren. Wij kunnen je uiteraard helpen bij de aanvraag van zo’n visum. Als je korter dan 3 maanden in Australië wilt verblijven dan heb je voldoende aan een toeristenvisum van ongeveer €20,-.

Hoe ziet zo’n jaar Australië er dan uit? Eva vertelt:

“Via EOTC had ik werk geregeld voor 2 maanden in Sydney, dus bij aankomst kon ik gelijk aan de slag. Ik werkte in een restaurant en onderdak en eten zaten daar bij in. Samen met nog 3 buitenlandse meiden deden we de bediening en bardienst en uiteraard was er na sluitingstijd vaak nog een kleine afterparty! De dagen waren soms wel erg lang, we werkten af en toe van 11:00 tot 23:00, maar we hebben ontzettend veel lol gehad. Na deze twee maanden ben ik verder gereisd en heb ik onderweg in hostels geslapen. Aan de oostkust vond ik werk in een plaats aan de kust op een rondvaartboot voor toeristen. Deze boot ging dagelijks op zoek naar walvissen: de mooiste ervaring van mijn leven en ik kreeg er nog voor betaald ook! Ik heb er mijn duikbrevet gehaald en ik heb er ook leren surfen. Leven in Australië is niet bepaald goedkoop, eigenlijk is het een beetje vergelijkbaar met Europa, dus het is wel handig als je al een spaarpotje hebt als je naar Australië gaat. Ik heb er heel veel nieuwe mensen leren kennen, mijn Engels is er enorm op vooruit gegaan, ik weet dat ik prima op mezelf kan vertrouwen en mezelf kan redden en ik heb er een nieuwe passie aan over gehouden: windsurfen. Al met al had ik deze ervaring niet willen missen en ik ga zeker nog een keer terug, al was het alleen al om nog eens op de Australische golven te surfen.”

Zie ook: http://www.werken-en-leren.net/